Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Tabăra „Tinerii în livadă” – Un parteneriat dedicat bucuriei și solidarității

Data publicării
Categoria

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina și partenerii săi au creat o zi de neuitat pentru 30 de copii ucraineni și români, sub umbrela inedită a Taberei „Tinerii în Livadă”. Evenimentul a avut loc în incinta Secției de Psihiatrie din Burdujeni a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, sâmbătă, 30 septembrie 2023.

Dimineața însorită a debutat cu o experiență memorabilă de cules mere în frumoasa livadă a Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Cei 30 de copii, cu inimile pline de entuziasm, s-au adunat pentru a culege mere într-o atmosferă de socializare pentru a forma noi prietenii.

După un prânz delicios, copiii au avut ocazia de a se bucura de o varietate de activități de grup distractive: dans, karaoke, precum și activități sportive. Unul dintre momentele preferate pentru copii a fost acela în care fiecare și-a personalizat propria șapcă, folosind tehnici hand-made și exprimându-și imaginația și creativitatea într-un mod unic.

Această acțiune a fost realizată datorită implicării active a voluntarilor de la Asociația Ryma – coordonați de învățătorul Valentin Curcă, a doamnei profesor de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava – Anna Ștefură, a preotului misionar Paulică Luca de la Biserica „Sfântul Haralambie”, a personalului Secției de Psihiatrie din Burdujeni, coordonat de doamna asistent-șef, Doina Chirap, precum și a echipei de la ROUA Info HUB. Pe această cale, mulțumim conducerii Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și Secției de Psihiatrie Burdujeni pentru sprijinul lor constant și dedicat în organizarea acestor evenimente.

Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului financiar generos oferit de Fundația Heks/Eper România și Kirkens Nødhjelp, pentru care suntem profund recunoscători.

Asociația Institutul Bucovina colaborează cu Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava și în cadrul altor proiecte importante. Aceste colaborări includ inițiative de voluntariat care au ca scop formarea tinerilor în domeniul sănătății – proiectul VOC Sănătate, dar și ArtLABurdujeni, un spațiu în care se desfășoară ateliere creative pentru beneficiari, precum și expoziții ale artiștilor colaboratori ai Galeriei Zamca. Ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea comunității noastre și să promovăm sănătatea mintală. De asemenea, rămânem dedicați acțiunilor de solidaritate, continuând să aducem bucurie și speranță în inimile tinerilor români și ucraineni din comunitatea noastră.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.