Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Trei zile de ninsori şi viscol în judeţul Suceava

Data publicării
Categoria

În cadrul videoconferinţei cu prefecţii din data de 2 Februarie 2012 a fost prezentată prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, astfel Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționaremeteorologică Cod Galben pentru intervalul 3 Februarie 2012, ora 10:00 și 5 Februarie 2012, ora 20:00, perioadă în care sunt vizate ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei.

Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU a menţionat că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului sunt pregătite să intervină pentru menţinerea în bune condiţii a traficului rutier şi aerian, cât şi pentru asigurarea utilităţilor publice către populaţie.

Datorită temperaturilor scăzute din această săptămână, s-a decis ca astăzi să nu se desfăşoare cursurile în 30 de unităţi de învăţământ, din care 12 şcoli şi 18 grădiniţe, fiind afectaţi un număr de 3.664 de copii, din care 2.849 elevi şi 815 preşcolari. Totodată sunt suspendate parţial cursurile la două unităţi de învăţământ, pentru ciclul primar, cât şi la Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi pentru trei clase a IX-a, fiind afectat un număr de 303 elevi, iar în șase şcoli şi șase grădiniţe, s-a adaptat programul, astfel cursurile încep la ora 10:00, iar durata unei ore de curs este de 30 minute.

Precizează, că această decizie este o măsură preventivă, în primul rând pentru a evita deplasarea elevilor către şi dinspre unităţile de învăţământ, la temperaturi foarte scăzute.

Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU face un apel către populaţie să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-le la cazurile cu caracter de strictă urgenţă.

În cazul în care deplasarea este imperios necesară, Prefectul solicită ca populaţia să îşi echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată), să aibă o rezervă de carburant, hrană şi apă, iar în situaţia în care este surprinsă de fenomene meteorologice extreme, să oprească pe raza celei mai apropiate localităţi.

În calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU a solicitat preşedinţilor Comitetelor Locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi instituţiilor publice cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice periculoase, să monitorizeze situaţia la nivelul localităţilor, să pregătească forţele şi mijloacele pentru intervenţia în caz de înzăpeziri şi să se asigure furnizarea utilităţilor energie electrică, gaze naturale şi apă potabilă către populaţie.