Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava a lansat centrul „Bursa de Proiecte”

Data publicării
Categoria

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Universitatea Ştefan cel Mare Suceava (USV) a lansat centrul Bursa de Proiecte, înfiinţat în cadrul instituţiei sucevene. Beneficiar al proiectului este Ministerul Educaţiei Naţionale, iar parteneri sunt Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Ovidius din Constanţa, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.

Proiectul Bursa de Proiecte are rolul de a dezvolta şi susţine cultura de tip inovativ – antreprenorială la nivelul universităţilor din România prin crearea unei platforme online, un spaţiu unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor să întâlnească potenţialul finanţator din mediul de afaceri.

Ne aflăm la ultima lansare de laborator din seria celor patru ale Bursei de Proiecte. Prin inaugurarea laboratoarelor din Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Ovidius Constanţa, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti şi, iată, din universitatea noastră îi sprijinim pe studenţii cu spirit antreprenorial să îşi dezvolte ideile şi să le transforme în proiecte de succes. Studenţii vor beneficia de accesul la echipamentele din laboratoare şi la platforma online unde vor găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor cu ajutorul mentorilor şi al mediului economic”, a declarat prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, manager-lider partener din partea Universităţii Ştefan cel Mare Suceava.

Proiectul Bursa de proiecte se axează atât pe partea teoretică, prin predarea unor cursuri privind mecanismele pieţelor bursiere, pe posibilităţile de promovare a proiectelor, cât şi pe partea aplicativă, prin posibilitatea de a posta planuri de afaceri direct pe platforma bursei de proiecte.

Bursa de proiecte este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi se înscrie pe axa prioritară 1 – Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – Calitate în învăţământul superior.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.