Orașul SUCEAVA

Dezvoltă!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Jandarmeriei Române

Data publicării
Categoria

Astăzi, Jandarmeria Română sărbătoreşte 163 de ani de când a fost semnat actul de înfiinţare al instituţiei de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, document care prevedea faptul că Jandarmeria este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

Marţi, 2 Aprilie 2013, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a avut loc ședinţa omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române, la care au participat ca invitaţi Victor Ponta (primul-ministru), Gabriel Oprea (viceprim-ministrul), Valeriu Zgonea (preşedintele Camerei Deputaţilor), Iulian Fota (şeful Departamentului Securitate Naţională), Radu Stroe (ministrul Afacerilor Interne), Mircea Duşa (ministrul Apărării Naţionale), colonel Cornelius Kuijis (comandantul Forţei de Jandarmerie Europene), precum şi a secretarii de stat şi şefii de arme din MAI.

Şedinţa omagială a fost transmisă prin sistem videoconferinţă la toate inspectoratele de jandarmi judeţene. La sediul IJJ Suceava, la activitate a participat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Activitatea a continuat cu adunarea festivă a cadrelor unităţii, în cadrul căreia au fost prezentate mesajele de felicitare primite de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi inspectorul general al Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, 6 cadre militare au fost recompensate de conducerea MAI şi IGJR pentru modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu, trei dintre acestea fiind înaintate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

  • de la gradul de căpitan la gradul de maior – cpt. Iulian Macoveiciuc, ofiţer cu responsabilităţi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale;
  • de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel – mr. Bogdan Petracovici, şeful Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei;
  • de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major – plt. Georgel Mitric, şeful Postului de Jandarmi Montan Dorna Candrenilor.

În cadrul aceleiaşi manifestări, au fost acordate recompense din partea inspectorului şef al IJJ Suceava (mulţumiri, felicitări, diplome de merit, citări prin ordin de zi),

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului s-au desfăşurat o serie de activităţi specifice. În săptămâna precedentă, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava şi al Asociației Sportul pentru Toți Suceava, s-a desfăşurat competiţia sportivă Cupa Jandarmeriei, activitate în cadrul căreia jandarmii din cadrul subunităţilor inspectoratului au participat la concursuri de atletism, şah, tir şi tenis de masă. Duminică, 31 Martie 2013, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al inspectoratului a prezentat exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române. Miercuri, 3 aprilie, având în vedere şi Programul Şcoala Altfel, la sediul de la Poligonul Mihoveni se va organiza Ziua Porţilor Deschise, inspectoratul urmând să primească vizita copiilor de la mai multe instituţii de învăţământ. În aceaşi zi, ca în fiecare an, se va desfăşura Cupa Presei la Tir.


Fotografii

Poze realizate de ArTiStul.

Pentru a afla ultimele noutăţi din Suceava, adaugă pe Yahoo! Messenger ID-ul nostru, OrasulSUCEAVA.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.