Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

„Ziua Porților Deschise” organizată cu ocazia „Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”

Data publicării
Categoria

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava va organiza Ziua Porţilor Deschise, în fiecare subunitate, în data de 12 Octombrie 2011, între orele 10:00 și 14:00, prilej cu care vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora.

Manifestarea are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc în fiecare an în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie şi recunoaşte în acelaşi timp vulnerabilitatea populaţiei, cât şi capacitatea acesteia de a face faţă dezastrelor.

Prin Rezoluţia 44/236 (din 22 decembrie 1989), Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a desemnat cea de-a doua zi de miercuri din luna octombrie, ca Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Este o zi în care ne concentrăm asupra impactului pe care dezastrele naturale îl au asupra populaţiei din întreaga lume, în special din ţările sărace, şi reaminteşte importanţa de a lupta împotriva dezastrelor înainte ca acestea să lovească, în scopul prevenirii producerii lor, sau în scopul reducerii daunelor.

Reducerea riscului dezastrelor naturale este de fapt responsabilitatea fiecărui cetăţean şi guvern să acţioneze pentru o lume ferită de orice pierderi cauzate de dezastre, înseamnă asigurarea că hazardele naturale au impact distructiv mic asupra vieţii, mijloacelor de trai şi dezvoltării. Acest lucru se realizează prin dezvoltarea rezilienţei, reducerea riscurilor şi a vulnerabilităţii. Dezastrele nu sunt fapte de viaţă care nu pot fi schimbate, ci un rezultat al vulnerabilităţii omului la riscuri naturale.

Nu putem opri dezastrele naturale să se producă, dar putem şi trebuie să dotăm cât mai bine indivizii şi comunităţile pentru a face faţă dezastrelor naturale, iar o sursă vitală a rezistenţei în faţa dezastrelor o reprezintă progresele ştiinţifice şi tehnologice, precum şi aplicarea acestora în domeniul reducerii dezastrelor.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.