Orașul SUCEAVA

Votează!

Implică-te! Suceava în imagini

Ziua Porților Deschise

Data publicării
Categoria

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava a organizat Ziua Porţilor Deschise, în fiecare subunitate, în data de 12 Octombrie 2011, prilej cu care au fost prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora tuturor şcolarilor şi preşcolarilor care au răspuns în număr mare la invitaţia cadrelor inspectoratului, prezentându-se, între orele stabilite atât la sediul instituţiei cât şi în subunităţile subordonate.

Cu această ocazie, copiii au făcut cunoştinţă cu o parte cadrele militare a căror misiune este protejarea vieţii persoanelor, animalelor şi bunurilor din municipiu şi din judeţul Suceava şi au luat contact şi cu autospecialele, accesoriile şi utilajele folosite de aceştia în timpul misiunilor specifice.

Poze realizate de ArTiStul.

Copiii de toate vârstele, dar şi adolescenţii veniţi în vizită la pompierii suceveni, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc în fiecare an în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie, au fost impresionaţi de autospecialele noi şi tehnica de ultimă generaţie cu care sunt dotaţi angajaţii inspectoratului. Copiii au probat echipamentele pompierilor şi au asistat cu entuziasm la desfăşurarea unor exerciţii de stingere a incendiilor şi utilizarea autoscării mecanice pentru salvarea persoanelor de la înălţime.

Au participat preşcolari, şcolari şi liceeni din municipiul Suceava dar şi din localităţile din jurul municipiului. În total pompierii au primit, între orele 10.00 – 14.00, peste 1500 de vizitatori de la 24 de instituţii de învăţământ dar şi alte persoane dornice să afle cum şi cu ce mijloace tehnice îşi desfăşoară activitatea cadrele Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă.

Este o ocazie pentru elevi de a face cunoştinţă cu cei care se pregătesc zi de zi pentru a fi în măsură să intervină prompt în ajutorul celor care sunt în dificultate şi de afla mai multe despre meseria de pompier, pe care unii dintre vizitatorii noştri de astăzi, poate, o vor îmbrăţişa.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.