Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Acțiuni preventive executate de ISU Suceava la Şcoala Creștină Filadelfia

Data publicării
Categoria

În această dimineaţă, începând cu ora 10:00, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava au executat acţiuni preventive elevilor de la Şcoala Creştină Filadelfia.

Acţiuni preventive executate de ISU Suceava la Şcoala Creştină Filadelfia

Astfel, un număr de aproximativ 250 de elevi ai claselor I-IV şi V-VIII şi cele 30 de cadre didactice au aflat de la personalul ISU Suceava cât mai multe informaţii despre riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi despre modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă (incendii, inundaţii, cutremure, alunecări de teren, asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două războaie mondiale…), adaptate unităţilor de învăţământ.

Acţiuni preventive executate de ISU Suceava la Şcoala Creştină Filadelfia

Gazdele au putut vedea o parte a tehnicii de intervenţie, şi anume autospeciala de stins incendii cu apă şi spumă, dar şi autoscara mecanică pentru intervenţii la înălţime. De asemenea, Detaşamentul de pompieri Suceava a executat exerciţii practice şi demonstrative, iar cei mici au putut vedea cum pompierii au lichidat un început de incendiu, dar şi cum au salvat o victimă aflată la înălţime.

Elevii au purtat discuţii cu cadrele militare şi au fost curioşi în legătură cu modul de a deveni pompieri.

La această acţiune de astăzi, au participat inspectorul şef al unităţii, domnul col. Burlui Ion şi un număr de 15 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava.

Acţiuni preventive executate de ISU Suceava la Şcoala Creştină Filadelfia

Aceste activităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava vor continua pe tot parcursul anului, pornind de la nevoia formării unor deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament adecvat atunci când se confruntă cu situaţii de urgenţă.