Orașul SUCEAVA

Fii unic!

Implică-te! Suceava în imagini

Peste nouă tone de deșeuri electrice și electronice colectate în cadrul campaniei Marea Debarasare

Data publicării
Categoria

Spre deosebire de campaniile anterioare, care au antrenat doar municipiile Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, la cea de a treia ediţie a campaniei trimestriale Marea Debarasare au fost invitate încă 25 localităţi, preponderent din mediul rural.

Cantitatea de deşeuri electrice şi electronice colectată de pe traseele organizate în mediul rural (9119 kg), a depăşit cu mult cantitatea totală colectată de cele patru municipalităţi (419 kg).

Astfel, în municipiul Suceava s-au colectat 220 kg, în Câmpulung Moldovenesc 160 kg, în Rădăuţi 39 kg, iar în Fălticeni nu s-au colectat deloc DEEE-uri, în timp ce doar comuna Iaslovăţ a adunat 1124 kg de echipamente electrice şi electronice vechi.

Au fost şi localităţi în care nu s-au adunat deloc deşeuri electrice, populaţia fiind reticentă la invitaţia de a preda gratuit astfel de deşeuri, dar, per total, aceasta este cea mai reuşită campanie din acest an (9538 kg, comparativ cu 1036 kg colectate în iunie, respectiv 1113 kg adunate în martie).

O posibilă explicaţie este obiceiul cetăţenilor de a se debarasa de electrocasnicele vechi la rudele din sate, care le mai pot întrebuinţa, astfel încât în mediul rural s-ar găsi cantităţi mai mari de DEEE – uri.

Astfel de campanii se vor organiza în continuare la nivel naţional, pe parcursul a două zile la sfârşitul fiecărui trimestru şi vor include şi localităţi din mediul rural, conform unor trasee alese in funcţie de disponibilitatea organizaţiilor colective responsabile de colectare.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.