Orașul SUCEAVA

Implică-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Atelierul de creație „Micii meșteșugari”, la final

Data publicării
Categoria

Atelierul de creaţie Micii Meşteşugari, unul dintre cele mai importante programe de pedagogie muzeală aplicată, desfăşurat de Complexul Muzeal Bucovina Suceava, îşi închide porţile, sămbătă 24 Iulie 2010.

Aflat la a XIII-a ediţie şi devenit deja o manifestare de tradiţie, atelierul a adunat, de la an la an, un număr tot mai mare de copii participanţi interesaţi de meşteşugurile populare.

Obiectivul programului este acela de a sensibiliza copiii vis-à-vis de cultura si civilizatia traditionala, etnografia locală, patrimoniul cultural national existent în muzee şi dobandirea deprinderilor practicii artistice.

Pe perioada celor 3 săptămâni de desfăşurare, uliţele Muzeului Satului Bucovinean au fost însufleţite de peste o sută de copii din municipiul Suceava participanţi la atelierele lucrative de sculptură lemn, încondeiat ouă şi pictură icoane.

Alături de ei au vegheat şi îndrumat muzeografii secţiei Etnografie şi meşteri populari.

Acestora li s-a alăturat timp de o săptămână un grup format din 11 copii şi doi profesori îndrumători de la Roşiorii de Vede care stiau despre traditia acestei manifestări şi au dorit să ia contact cu meşteşugurile populare şi lumea satului bucovinean.

Cea de-a treisprezecea ediţie a programului educativ se va finaliza, sâmbătă, la Muzeul Satului Bucovinean, printr-o expoziţie cu vânzare care va cuprinde lucrările artistice realizate de micii meşteşugari pe perioada atelierului, scopul fiind acela de a constientiza copiii de valoarea muncii lor si de a-i sensibiliza fata de arta populara autentica.

Toţi copiii vor fi premiaţi cu diplome de participare de către organizator.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.