Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Concursuri profesionale SVSU/SPSU

Data publicării
Categoria

Tradiţia concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă a continuat şi în acest an prin desfăşurarea etapei interjudeţene, organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Ca în fiecare an concursurile profesionale se constituie în momente de luptă acerbă cu ceilalţi competitori, dar mai ales cu minutele şi secundele, din dorinţa de a demonstra că pompierii voluntari şi privaţi trebuie şi merită să ocupe un loc central în angrenajul oricărei localităţi sau operator economic.

La toate etapele anterioare ale concursurilor profesionale pompierii din serviciile voluntare şi private sucevene s-au prezentat cu dorinţa de a învinge şi de a demonstra că, alături de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face faţă cu succes oricăror încercări.

Pregătirea loturilor s-a făcut cu sprijinul Primăriei comunei Brodina, al conducerii SC Forestind SA Falcău şi, nu în cele din urmă, cu participarea nemijlocită a specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava.

Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă s-a desfăşurat în perioada 13-15 Iulie 2011, pe stadionul oraşului Târgu Ocna şi a aliniat la start 12 echipaje (șase echipaje de la operatori economici şi 6 de la localităţi, câştigătoare ale locurilor I la etapa anterioară în judeţele pe care le-au reprezentat) dornice să-şi pună în valoare pregătirea şi să-şi câştige dreptul de a participa la etapa naţională – marea finală a acestei competiţii.

Cele trei probe s-au desfăşurat conform regulamentului de organizare şi desfăşurare al concursurilor începând cu „Ştafeta 4x100m” apoi „Pista de îndemânare şi viteză” iar în final Dispozitivul de intervenţie.

După desfăşurarea probelor şi centralizarea rezultatelor, clasamentul s-a prezentat astfel:

Servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă:

 1. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Brodina, judeţul Suceava;
 2. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov, judeţul Neamţ;
 3. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, judeţul Iaşi.

Servicii private pentru situaţii de urgenţă:

 1. locul I – Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC FORESTIND SRL Falcău, judeţul Suceava;
 2. locul II – Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC GEO STING SRL, judeţul Iaşi;
 3. locul III – Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC AMURCO SRL, judeţul Bacău.

Într-un desăvârşit spirit de fair-play, concurenţii au făcut şi de această dată dovada calităţilor fizice şi psihice pe care le-au dobândit şi consolidat an de an printr-un laborios şi dificil travaliu de pregătire specifică.

Se cuvine să evidenţiem şi organizarea fără reproş a manifestărilor, arbitrajul corect şi nepărtinitor, dublate de extraordinara ospitalitate a gazdelor, a tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea unei competiţii de o asemenea anvergură.

Calificate simultan, cele două echipaje sucevene clasate pe locul întâi, atât la servicii private cât şi la servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, şi-au reconfirmat valoarea obţinând dreptul de participare la cea mai înaltă fază a competiţiei.

Finala naţională se va desfăşura în luna august în judeţul Harghita, la start aliniindu-se echipajele clasate pe locul I la etapa interjudeţeană, care a avut loc pe șapte grupări de judeţe, echipajele judeţului gazdă şi cele câştigătoare din anul precedent.

Pentru SVSU Brodina şi SPSU al SC Forestind SA Falcău transmitem felicitări şi mult succes în marea finală!

Promo

Comentarii (1)

 1. vasile

  e bine ca ati scris despre concurs

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.