Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Considerați întemeiată majorarea tarifului pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun ale TPL?

Data publicării
Categoria

Începând de astăzi, tariful unei călătorii cu mijloacele de transport în comun ale TPL este de 2 lei, în loc de 1,5 lei.

Decizia de majorare a preţului biletelor de transport public local a pornit de la o cerere a TPL, care atrage atenţia asupra pierderilor mari pe care le înregistrează societatea ca urmare a păstrării aceluiași tarif de mai bine de doi ani, chiar dacă preţul carburanţilor a crescut în acest timp cu peste 50%, iar TVA-ul a fost majorat cu 5%.

Ion LUNGU, primarul municipiului Suceava, a declarat că prețul abonamentelor nu va fi majorat.

Promo

Comentarii (19)

 1. Florin M.

  Cred că aceste pierderi sunt doar un pretest. Dacă ar fi să facem un calcul la câte persoane circulă zilnic cu autobuzele TPL, cred că ies tot timpul pe plus.

  Răspunde

  • dinu

   Şi după ce facem calculul, am putea face un posttest.

   Răspunde

 2. Buhu

  De acord cu Florin.
  In timpul orelor de varf oamenii stau ca sardinele in autobuze.

  Răspunde

 3. Saninatul

  În unele oraşe un bilet cu 2 călătorii costa 2,6 lei. La noi o singură călătorie va costa 2 lei. Suntem pe calea cea bună.

  Răspunde

  • Florin M.

   Care orașe? Într-un oraș ca Suceava, mic, 2 lei e mult pentru o călătorie.

   Răspunde

 4. Adrian Nechifor

  E normal sa zicem ca nu e intemeiata aceasta decizie pentru ca trebuie sa scoatem bani in plus din buzunar. Totusi, ati vazut voi un bilant financiar ca sa ziceti ca TPL nu are pierderi? :)

  Eu sunt de parere ca, atat timp cat pretul abonamentelor au ramas la fel, treaba este ok. Ai mult de mers cu autobuzul, iti faci abonament. Mergi ocazional? 50 de bani in plus la o calatorie nu te vor afecta asa de mult.

  Răspunde

  • NiCoTyN

   Bine zis :)

   Răspunde

  • Adrian Nechifor

   A, si pe langa asta, in Iasi biletul este 3,7 lei (doua calatorii) dar autobuzele nu au caldura si cand pleaca de pe loc zici ca se dezmembreaza. Tramvaiele sunt putin mai ok, chiar daca sunt fabricate in anii 70. :) Zic asta pentru ca in SV macar avem autobuze bune. Daca am avea si soferi care nu s-ar comporta ca si cum autobuzul ar fi al lor…

   *fac si o corectura – pretul abonamentelor A ramas la fel nu AU. :)

   Răspunde

   • tnk

    Daca 3.7 costa 2 calatorii inseamna 1.85 lei/calatorie… Mai luam in calcul ca Suceava e un oras mai mic decat Iasiul si ca autobuzele fiind noi, cunsuma mai putin, mi se pare mare pretul din suceava.

    Răspunde

    • Adrian Nechifor

     Da, numai ca dupa cum am mai zis, daca circuli frecvent iti poti face abonament care este mult mai ieftin in SV decat in IS. In SV abon. pentru elevi-studenti e in jur de 15 lei/luna din cate stiu, in IS pt. studenti este fix 56 lei/luna pe o singura linie.

     Cred ca aici este justificarea si lucrul pe care ar trebui sa-l intlegeti inainte sa va nemultumeasca ceva. Daca circuli de 10 ori pe luna cu autobuzul, iti permiti sa cheltuiesti 5 lei in plus.

     Apropo de alte orase, nu am verificat informatiile, dar citez (din MonitorulSV.ro) „Timisoara are doi lei, Craiova 2,5 lei, Oradea doi lei, Baia Mare 1,9 lei, Iasi 1,9 lei, Satu Mare doi lei, Ramnicu Valcea doi lei, Piatra Neamt doi lei, Alba Iulia doi lei etc.” :)

     Răspunde

     • Saninatul

      Dar ăştia de care zici tu nu-l au preşedinte pe domnul Flutur

     • Adrian Nechifor

      E posibil sa fi inteles la ce te referi, dar inainte sa zic ceva vreau sa fiu sigur. Te rog nu te zgarci, foloseste mai multe cuvinte. :D

 5. Cristi

  Ar fi trebuit sa se mareasca pretul doar pentru bugetari

  Răspunde

 6. florina

  Adrian Nechifor, abonamentul e 15 RON doar pentru studentii cu domiciliu in ORASUL Suceava, pentru ceilalti studenti pretul e 50 RON….

  Răspunde

  • Adi

   Nu stiu detalii, dar daca ai viza de flotant, nu ai reducere? Si chiar daca nu ai, daca dai 50 de lei si calatoresti acasa-facultate-acasa, deci doua calatorii in fiecare zi mai putin in weekend, iese in jur de 1 leu calatoria. Daca mergi mai mult este si mai avantajos.

   Ah, si ca sa evitam tot felul de apropouri – nu fac parte din PDL, nu lucrez la primarie, nu sunt fratele lui Lungu. Pur si simplu am incercat sa va arat ca va plangeti inainte sa faceti un calcul simplu sau ca sunteti prea comozi sa va faceti abonament. :)

   Răspunde

   • Karl Uberman

    Ne plangem pentru ca vine protestul ala cu benzinariile si va trebui sa lasam masinile in favoarea TPL-ului :))

    Răspunde

   • dinu

    Asta e ca în bancul cu individul care aleargă în urma unui taxi ca să economisească mai mult decât ar economisi dacă ar alerga în urma unui autobuz. Poveşti…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.