Orașul SUCEAVA

Fii tu primul!

Implică-te! Suceava în imagini

Împarte cu mine

Data publicării
Categoria

Asociaţia Deschide Inima a lansat programul de responsabilitate şi conştientizare socială Împarte cu mine dedicat copiilor defavorizaţi, care nu au niciun viitor, dar şi celor ce pot fi exemple autentice şi vor să ofere iniţiative frumoase.

Proiectul are ca obiectiv conştientizarea importanţei acţiunii de voluntariat în cadrul societăţii, responsabilizarea grupurilor ţintă, prin activităţi comune de gratitudine şi voluntariat şi acordarea sprijinului material pentru 150 de copii din Gura Humorului şi zonele rurale adiacente.

Un alt scop al programului este responsabilizarea cazurilor sociale, ce determină integrarea tinerilor în societate.

Prin amplasarea punctelor de colectare încercăm să ajutăm peste 150 de copii care au nevoie de sprijin: de la încălţăminte pentru iarnă, până la rechizite şcolare şi alimente. De asemenea, dorim să integrăm în societate copiii defavorizaţi prin lansarea programelor sociale, dar în acelaşi timp, vrem să îi şi responsabilizăm. Le oferim ceea ce ei au nevoie, însă nu vrem ca activitatea să se termine aici. Asta ar însemna ca ei să deprindă un anumit obicei de a primi, iar după cum bine ştim, obişnuinţa duce la rutină şi în ultimă instanţă la indiferenţă. Adolescenţii de astăzi reprezintă generaţia următoare şi de aceea trebuie să contribuim la formarea lor. (Renate Luică – vicepreşedinte Asociaţia Deschide Inima)

Un studiu aplicat pe aproximativ o sută de tineri din zona Bucovinei, cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani arată faptul că printre valorile existente în viaţa tinerilor se numără: tehnologia de ultimă oră, hainele de firmă, plăcerile sexuale, apartenenţa la un anumit grup, iar 70% dintre ei încearcă să îşi descopere identitatea prin raportare la societatea civilă.

Dacă în alte ţări europene, voluntariatul primează pe lista CV-urilor, în România lucrurile stau altfel. La vârsta de 16 ani cei mai mulţi dintre copii încă nu au făcut voluntariat şi nici nu sunt tentaţi în a practica voluntariatul pentru că „nu le aduce niciun câştig”. În cadrul programului vom încerca să le explicăm, prin diferite activităţi, faptul că voluntariatul nu numai că îi integrează în societate, dar le stimulează simţul civic şi îi responsabilizează. (Elena Florea – director executiv Asociaţia Deschide Inima)

Campania se va desfăşura în judeţul Suceava şi se va încheia în data de 22 Decembrie 2013. Primele seminarii aplicative vor fi susţinute în luna octombrie, iar primele puncte de colectare de donaţii au fost organizate la sfârşitul lunii septembrie în oraşele Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.