Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Judeţul Suceava sub cod galben de caniculă

Data publicării
Categoria

Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU, atenţionează populaţia că, în după amiaza zilelor de 14, 15, 16 şi 17 Iulie 2011, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va depăşi 35 de grade.

În calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a dispus primarilor să monitorizeze fenomenele meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă, să instituie serviciul de permanenţă pe perioada atenţionării COD GALBEN, să activeze punctele de distribuţie a apei potabile amenajate în special în zonele aglomerate şi să activeze punctele de prim ajutor.

Totodată, Prefectul judeţului a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava să asigure personalul medical şi dotările necesare pentru punctele de prim ajutor organizate pentru diminuarea riscului pentru sănătate prin prevenirea fenomenelor de deshidratare şi hipertermie, iar Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava să verifice modul de asigurare de către angajatori a protecţiei persoanelor încadrate în muncă, pentru perioada menţionată, conform prevederilor legale.

Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie POPESCU, recomandă populaţiei şi, în mod special, categoriilor vulnerabile, respectiv vârstnicii şi copiii, să evite pe cât posibil deplasările în intervalul menţionat şi să asigure un nivel de hidratare corespunzător, iar orice problemă privind starea de sănătate să o semnaleze la telefonul de urgenţă 112.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.