Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

MENCS a emis ordinul de numire a profesorului Valentin Popa în funcția de Rector al USV

Data publicării
Categoria

În ziua de 25 Ianuarie 2016, universitarii suceveni și-au ales reprezentanţii în cel mai înalt for de decizie, Senatul, în Consiliile facultăţilor şi Consiliul pentru studii universitare de doctorat. În aceeași zi s-au desfășurat și alegerile pentru funcția de rector al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava (USV).

Membrii Senatului au fost aleşi prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari. Alegerile studenților senatori urmează a se desfășura în luna martie. Durata mandatului structurilor şi a funcţiilor de conducere este de patru ani.

În ședința Senatului USV din 4 Februarie 2016 au fost validați pentru un mandat de patru ani membrii celor nouă consilii, cei 27 de membri (cadre didactice) ai Senatului, membrul în Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat și rectorul.

Odată cu validarea alegerilor pentru funcția de Rector, dosarul concursului a fost trimis la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Prin ordinul nr. 3163, din 17 februarie 2016, semnat de Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a fost confirmat în funcția de Rector al USV, începând cu data de 06 martie 2016.

Rectorul are și calitatea de ordonator de credite, adică dispune asupra folosirii creditelor bugetare, acordate conform prevederii legilor bugetare.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.