Orașul SUCEAVA

Exprimă-te!

Implică-te! Suceava în imagini

Modificări şi completări privind circulaţia pe drumurile publice

Data publicării
Categoria

Legea 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în 12 noiembrie 2012 în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare din 19 Ianuarie 2013.

Modificările se referă la două aspecte, la vârsta la care se poate obţine unele categorii ale permisului şi la preschimbarea permisului, obligativitatea ca şi conducătorii de mopede şi utilaje agricole să posede permis de conducere, reglementare care nu era prevăzută în niciun act legislativ. Una dintre cele mai importante modificări aduse legii este legată de valabilitatea permiselor de conducere. Astfel, noile permise vor fi valabile zece ani în cazul şoferilor amatori, la fel ca şi până acum, şi cinci ani în cazul profesioniştilor, perioada în cazul acestora fiind redusă la jumătate.

Şoferii care îşi vor schimba permisele auto după 19 Ianuarie 2013, când intră în vigoare modificările la Codul Rutier, vor plăti aceeaşi taxă de 68 de lei, dar vor fi obligaţi să facă vizita medicală şi să obţină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă. Vizita medicală se impune numai după expirarea perioadei de valabilitate a permiselor şi nu este necesară pentru eliberarea duplicatelor.

Începând de astăzi pe site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava, la secţiunea Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto, rubrica Rezervare schimbare permis auto există posibilitatea programării on-line pentru schimbarea permisului auto.

Legea 203/2012, care aduce modificarea Codului rutier de la data de 19 Ianuarie 2013, este consecinţa unei directive europene. Facem un apel către suceveni să înţeleagă că toate permisele de conducere pe care le au acum nu îşi pierd valabilitatea. De asemenea, poate exista riscul ca unele persoane să aibă afecţiuni pe care nu le cunosc şi care ar putea să îi împiedice să conducă un autoturism în condiţii de siguranţă rutieră. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor a ajuns să emită zilnic în jur de 500 de dovezi înlocuitoare pentru permise de conducere. Ajung la ghişeu persoane cu permise de conducere eliberate în ultimii doi ani. Prin programarea on-line sperăm să decongestionăm aglomeraţia de ghişee prin scurtarea timpilor de aşteptare, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.