Orașul SUCEAVA

Gândește!

Implică-te! Suceava în imagini

ProEuroCont Expert, firmă de contabilitate și consultanță fiscală din Suceava dezbate modificările fiscale din 2018

Data publicării
Categoria

Anul 2018 a venit cu foarte multe modificări fiscale referitoare la regimul microîntreprinderilor, impozitul pe venit, contribuțiile sociale sau TVA.

În continuare vom enumera câteva dintre schimbările care ne influențează începând cu acest an:
Contribuțiile de asigurări sociale, sunt plătite de către angajator, din banii salariatului. Angajatorii care nu achita CAS-ul pentru angajați, riscă pedeapsa cu închisoarea, de la 1 până la 6 ani. Contribuţiile sociale datorate de angajaţi cresc la 35%, iar cele datorate de angajatori pentru condiţii normale de muncă scad la 2,25%. Suplimentar, în cazul condiţiilor deosebite şi speciale de muncă, angajatorii datorează o contribuţie de asigurări sociale în cotă de 4%, respectiv 8%.

De la 1 ianuarie, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei de la 1.450 de lei, astfel încât să acopere transferul contribuţiilor. Angajatorii au obligația de a demara negocieri colective și de a intocmi acte adiționale la contractele de muncă astfel încât salariile nete să nu scădă după transferul contribuțiilor la angajat.

Guvernul a anunţat că va menţine limita pentru înregistrarea în scop de TVA la nivelul de 220.000 lei.
CASS-ul, contribuția la asigurările sociale de sănătate, care este în procent de 10%, este datorată de către cei care realizează venituri din dividende, dobânzi, activități independente, etc.
Impozitul pe venit a devenit 10% în loc de 16% cât era și este valabil pentru toate categoriile de venituri impozabile, exceptând dividendele, care sunt impozitate cu cota de 5%.
O microîntreprindere este acea entitate care are venituri de până la un milion de euro, plafonul fiind de 4.659.700 de lei. Și în acest an se păstrează cotele de impozitare de 1% pentru acele microîntreprinderi care au un salariat care lucrează cu normă întreagă și de 3% pentru acele microîntreprinderi fara nici un salariat.

Acestea sunt doar câteva dintre modificările fiscale ce au avut loc în acest an. Ca și entitate juridică, ai nevoie de consultanță fiscală și ajutor specializat de la o firmă de contabilitate pentru a fi la zi cu noile schimbări.

Experții contabili de la ProEurCont sunt niște profesioniști cu înaltă calificare, fiind membri ai organismelor de profil de renume precum CECCAR România, IFA România sau Camera Consultanților Fiscali din România.
ProEuroCont Expert este o firmă din Suceava care asigură servicii contabile de cea mai bună calitate, iar oferta lor este alegerea cea mai bună pentru activitatea ta, în ceea ce privește consultanța fiscală, contabilitatea, auditul și expertiza, evaluarea, înființările de noi firme, recuperarea creanțelor, reorganizarea și resursele umane.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.