Orașul SUCEAVA

Muncește!

Implică-te! Suceava în imagini

Program de măsuri în vederea noxelor și a pulberilor din atmosferă

Data publicării
Categoria

Împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției de Protecție a Mediului, reprezentanții Primăriei Municipiului Suceava au participat la un comandament care s-a desfășurat la Prefectura Suceava, a declarat Ion Lungu în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Scopul acestui comandament a fost stabilirea unui program de măsuri în vederea noxelor și a pulberilor din atmosferă. Acest program de măsuri prevede îmbunătățirea activității de salubrizare a orașului – curățarea, măturarea, spălarea străzilor mai ales în zilele călduroase când există riscul ridicării prafului. De asemenea, aceste măsuri privesc emisiile poluante din trafic. Primarul Ion Lungu și-a exprimat dorința de a se folosi rute ocolitoare pentru traficul greu, evitându-se orașul.

O altă măsură este respectarea disciplinei de șantier. În acest sens, Primăria va face front comun cu Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului în vederea verificării șantierelor în lucru din orașul Suceava. O importanță deosebită va fi acordată controalelor care se vor efectua la producătorii de beton și asfalt care sunt surse de praf. Nu în ultimul rând acest program de măsuri privește și depozitele de zgură Termica.

Aceste măsuri vor fi luate în vederea evitării depășirii celor 37 de zile pe an permise în care se pot depăși cantitățile de pulbere și noxe emise. În cazul în care numărul de zile va fi depășit, Primăria Municipiului Suceava riscă să plătească penalități zilnice.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.