Orașul SUCEAVA

Învață!

Implică-te! Suceava în imagini

Reclame peste reclame

Data publicării
Autor
ArTiStul

În fotografia de mai jos, realizată pe data de 8 Iulie 2010, pe strada Ana Ipătescu în zona stației TPL Bancă, am numărat 30 de reclame.

Suceava © ArTiStul, 14 Iulie 2010

Se pare că în ultima perioadă de timp, gherilei publicitare care zugrumă spaţiul public i s-a mai adăugat un fenomen: plantarea caprelor publicitare în mijlocul trotuarelor.

Nu-i de ajuns că de la an la an trotuarele Sucevei devin tot mai strâmte – ba că autorităţile locale au mărit străzile, ba că au apărut noi construcţii sau că un şoferii parchează cum îi taie capul negândindu-se şi la alţii. Nu, nu-i de ajuns că ai deja o ditamai reclama atârnată de clădire, trebuie să insişti înghesuindu-i pe pietoni cu caprele publicitare amplasate fără nici un bun simţ. Cu toate acestea nu am văzut prea multă lume să se înghesuie la saleurile, pizza, hamburgerii, sandwichurile, ştrudele şi gogoşile proaspete, calde şi savuroase din recomandare.

Şi din păcate asta nu-i tot! După aproape o săptămână au mai apărut un frigider cu îngheţată şi o umbrelă care-l păzeşte de periculosul astru cu raze.

Suceava © ArTiStul, 14 Iulie 2010

Urmează o terasă? Un parc de distracţie?

La câţiva metri mai încolo, pe acelaşi trotuar, alte două capre publicitare încurcă lumea. E important de ştiut cât costă o cartelă GSM şi faptul că luni magazinul cu haine second-hand va primi marfă!

Suceava © ArTiStul, 14 Iulie 2010

Mă întreb câte dintre aceste reclame au autorizaţii din partea Primăria Municipiului Suceava, iar în cazul în care acestea există, care au fost argumentele care au stat la baza deciziilor de a împodobi trotuarele în modul acesta.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul SUCEAVA.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Publicitate

Comentarii (6)

 1. Bogdan

  de ce nu ai intrat sa ii intrebi pe cei de acolo daca au autorizatii si sa le atragi atentia ca ocupa trotuarul?
  Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa luam atitutine la momentul respectiv, nu tardiv prin postarea pe net.

  Răspunde

 2. ArTiStul

  Rubrica se numește Opinii, nu Anchete. Atitudinea are mai multe forme, iar acesta este una dintre ele. Eu doar mi-am pus întrebările – de altfel, nu cred că sunt singurul dintre trecători care a făcut acest lucru. Sper ca factorii de decizie să citească și eventual să rezolve ieșirea în decor. Nu e prea târziu pentru a face ceva ca lucrurile să revină la normal. Am trăi într-o lume mai bună dacă nu ne-am încurca unii pe alții.

  Răspunde

 3. anunturi suceava

  opinie: si daca, capra respectiva inseamna 30% din vanzari ? si daca acei 30% sunt partea ce ajunge la break-even ? si daca fara capra ar da faliment ? si daca ar da faliment si vanzatoarea are un copil si nu mai are cu ce sa il poarte la scoala ? si daca incerci sa judeci dintr-un alt unghi …

  Răspunde

  • Petrescu

   Cred ca esti sinistru de pesimist. Las’ ca-si gaseste vanzatoare altundeva de lucru, asta-i capatul lumii acuma, ca pierde o vanzatoare jobul sau un om o firma? Nimic nou sub soare, tough luck si cu asta basta. Nu e normal si civilizat (cel putin „in afara” nici nu li se urca la cap asa ceva) sa ai un trotuat pavat, frumos si curat, pe care sa faci slalom printre capre PENIBILE. Nici macar nu se poate numi publicitate, se numeste bombardament psihic ca sa te forteze sa mai cumperi ceva, poate poate ti se face pofta sau ai nevoie de ce vand ei.

   Am avut si eu magazin si capra in fata magazinului si trotuarul era stramt ca naiba da’ eram macar civilizat si puneam capra pe jumatate in tufisuri ca sa nu incurc lumea. Toate au o limita, si de obicei limita aia e data de bunul simt al fiecaruia rezultat din educatia de care a avut parte.

   Astept un comentariu sinistru de la Camil pe tema asta ;)

   Răspunde

 4. Dorin

  PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA EVITATI CONSUMUL EXCESIV DE PUBLICITATE !!!!

  Răspunde

 5. Pariuri sportive

  Cred ca este mai important sa privim lucrurile din punct de vedere colectiv decat personal, vizavi de ce a spus „anunturi suceava”. Este emotionant felul tau de gandire, insa trebuie sa constientizam ca o afacere nu depinde doar de o capra amplasata ca sa se impiedice clientii de ea, iar vanzatoarea si-ar putea gasi si un alt loc de munca in caz de faliment ca sa isi poata purta copilul la scoala, nu cred ca primeste un salariu fabulos…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.