Orașul SUCEAVA

Ascultă!

Implică-te! Suceava în imagini

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple și-a prelungit programul de lucru

Data publicării
Categoria

Având în vedere că în perioada 1 August 2012 – 2 Septembrie 2012 la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple se estimează o medie de 300 de cereri zilnice de eliberare a documentelor de călătorie, programul de lucru va fi prelungit până la orele 20:00, în vederea depunerii documentelor şi preluării imaginilor.

Din experienţa anilor precedenţi, în perioada iulie-septembrie creşte numărul solicitărilor adresate serviciului, în acest an fiind estimat un număr de 7.000 de cereri pentru luna august.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi soluţionarea cu operativitate a cererilor de eliberare a documentelor de călătorie vor fi luate o serie de măsuri, prima fiind prelungirea programului de lucru.

Personalul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple îşi va desfăşura activitatea la cele trei staţii de lucru, în două schimburi, la depunerea documentelor şi preluarea imaginilor.

Va fi prelungit cu două ore programul de lucru la punctul mobil Rădăuţi care va funcţiona între orele 8:00 – 16:00, în loc de 9:00 – 15:00.

De asemenea, în continuare se pot face programări on-line, pe site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava, în interval de maxim 14 zile calendaristice până la data depunerii cererilor.

Paşaportului temporar va fi emis în aceeaşi zi, pentru cererile preluate până la ora 14:00, respectiv a doua zi lucrătoare pentru cele preluate în intervalul orar 14:00 – 20:00;
Eliberarea documentelor se va face după programul de lucru stabilit, respectiv de luni până vineri: 8:30 – 16:30, iar miercuri 8:30 – 18:30.

Se va constitui unui registru pentru programarea cetăţenilor care se prezintă la sediul serviciului şi ale căror solicitări nu pot fi onorate în acea zi.

În recomandările făcute de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava se pune accent pe faptul că pentru emiterea paşaportului electronic nu există limită de vârstă. Valabilitatea paşaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minori cu vârsta până în șase ani, valabilitatea este de trei ani.

Consider că aceste măsuri vor duce la scurtarea timpilor de aşteptare pentru cetăţeni şi la fluidizarea activităţii Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple.

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.