Orașul SUCEAVA

Respectă!

Implică-te! Suceava în imagini

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivã Suceava este o şcoalã specialã. Sunt şcolarizaţi elevi cu cerinţe educative speciale.

Şcoala a fost înfiinţatã prin Ordinul nr. 7 din 6 Ianuarie 1976 emis de Ministerul Muncii. Denumirea şcolii era Şcoala Profesionalã Specialã nr. 5, cu sediul în Suceava, strada Calea Unirii, numerele 7-9, cu o capacitate de 540 locuri.

Ordinul amintit introduce în numele şcolii şi pe cel de specialã, dar orientarea recunoscutã de tot mai mulţi oameni de ştiinţã şi îmbrãţişatã de legislaţiile şi practicile din tot mai multe ţãri, este aceea a folosirii pentru copiii deficienţi a unor termeni mai puţin traumatizanţi.

Ministerul Muncii a decis eliminarea din denumirea şcolii profesionale pentru deficienţi mintali a termenului traumatizant specialã, termen care, dupã absolvirea şcolii, urmãrea negativ absolventul şi îi crea un statut indezirabil în colectivul de muncã. Astfel, în conformitate cu Ordinul Ministerului Muncii nr. 207, din 14 Decembrie 1977, începând cu data de 1 Ianuarie 1978, unitatea şi-a schimbat denumirea din Şcoala Profesionalã Specialã nr. 5 în Şcoala Profesionalã nr. 5 Suceava.

Constructia spațiului de şcolarizare s-a fãcut în decurs de doi ani, respectiv în 1975 și 1976. Pe parcursul anilor s-au realizat reparatii curente şi capitale, precum şi extinderi.

Dupã anul 1990, pe lângã clasele de şcoalã profesionalã, sunt aduse şi clase de învãțãmânt gimnazial special. Astfel, denumirea şcolii se schimbã în Centrul Şcolar Suceava.

Din anul 1995, datoritã numãrului mare de solicitãri pentru clasele de şcoalã profesionalã, unitatea şcolarizeazã numai elevi pentru nivelul învãtãmânt profesional. Astfel denumirea şcolii se schimbã în cea de Şcoala Profesionalã Suceava.

Din anul şcolar 2000-2001 denumirea şcolii revine la cea de Centrul Şcolar Suceava prin preluarea unor clase de gimnaziu, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11 Suceava.

Din anul şcolar 2002-2003 s-au preluat clasele de învãtãmânt primar şi gimnazial de la Şcoala Specialã Zvoriștea.

De la data de 1 Septembrie 2009 unitatea se numeşte Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava.

Contact

Ultima actualizare:

Publicitate

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.